Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”Ställ samma krav på interna syste­m som på externa webb­lös­ningar”

Publicerad 12 augusti 2011 | Inga kommentarer ännu

Hoppsan! En recension som jag hade missat! Pontus Löf, med lång erfarenhet som webbstrateg i offentlig sektor, recenserade ”Jävla skitsystem!” uppskattande redan i fjol:

”Lös­ningen på detta pro­blem är inte lätt, men är någon­ting som vi alla borde jobba för. En första grej tror jag är att ställa samma krav på de interna syste­men som vi har för externa webb­lös­ningar. Vi job­bar myc­ket med använd­bar­het och till­gäng­lig­het på web­ben, och det finns många som är väl­digt duk­tiga på att skapa bra webb­lös­ningar. Denna kom­pe­tens borde vi utnyttja för att bygga rik­tigt bra interna system. Dessa krav borde också vara en natur­lig del vid beställ­ningar av nya interna system.”
World Usability Day och alla dessa jävla skitsystem (11 nov 2010).

Det radioprogram Pontus hänvisar till gick för övrigt i repris nu i sommar, och kan lyssnas på igen hos SR.

Detta var recension nr 17. Läs alla recensioner här.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera