Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Ny upplaga av Jävla skitsystem

Publicerad 17 maj 2022 | Inga kommentarer ännu

Sedan första utgåvan av ”Jävla skitsystem” kom ut 2010 har den sammanlagt sålt runt 20.000 ex (inlusive ett antal tusen i Norge). Strax före jul såldes den senaste upplagan, från 2015, slut.
Nu har tryckeriet fått originalen till ännu en upplaga. I den har jag lagt till ett nytt förord: Vad har hänt sedan 2015?

Man hade ju kunnat hoppas att det inte hade behövts ännu en upplaga. Att vi hade lagt de här problemen bakom oss. Men tyvärr inte.

I det nya förordet tar jag upp några framsteg vi gjort. Men också hur arbetslivets digitala system fortfarande präglas av samma problem. Likt odöda zombies fortsätter de att hemsöka oss och slita våra hjärnor i stycken.

Jag kommer att lägga upp vad jag skrivit i förordet – både om framsteg och om frustrationer – här på bloggen, i en serie poster. Häng med.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera