Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Fungerande it viktigare än hög lön

Publicerad 1 augusti 2015 | 1 kommentar

Vad är viktigast för att trivas med sitt jobb? När 1 027 kvinnor och män i Sverige tillfrågades kom ”hög lön” på andra plats, med 82 procent.

Men på första plats la sig ”välfungerande, strulfria it-system”. Nästan 9 av 10 (87 procent) sa sig värdera det allra högst.

När samma fråga ställdes 2011 delade ”hög lön” och ”välfungerande, strulfria it-system” förstaplatsen. Men nu har alltså fungerande it dragit ifrån.

Undersökning gjordes av TNS Sifo i mars 2015. De tillfrågade var mellan 25 och 64 år, både kvinnor och män. Samtliga tillfrågade hade mobiltelefon och bärbar dator via arbetsgivaren och jobbade i ett företag eller organisation med minst 10 anställda.

Källa: Sverige har talat – bra it är viktigare än hög lön. CIO Sweden, 30 april 2015.

Kommentarer

En kommentar to “Fungerande it viktigare än hög lön”

  1. Thomas Svenson
    1 augusti 2015 @ 14:16

    Är inte alls förvånad.

    Dessutom övertygad om att i samma takt vi gör IT-systemen bättre, mer användarvänliga och till guidande form för både användare och ägare så kommer hög lön att falla ännu lägre i prioritet.

    Sånt som:

    – Öppet samarbete
    – Personlig utveckling
    – Lokala förbättringar
    – osv…

    …kommer segla upp ju mer vi förstår vad den kollaborativa ekonomin (Sharing Economy) handlar om.

    Då kommer vi även börja förstå att den idag skarpa gränsen mellan vad som är arbete och egen tid suddats ut och att framtiden handlar om hur vi tillsammans faktiskt kan göra bättre för allt och alla.

    Denna nödvändiga justering sker redan, har bara inte lyckats rå på ”den offentliga debatten”.

    Men snart så…

Skriv en kommentar





  • Köp boken

  • Kontakt

    Jonas Söderström
    Jonas Söderström
    Tel: 0760-47 58 47
    Mejl: jonas@kornet.nu
  • Om boken

    “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
  • Prenumerera