Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Tryckt utan förlag

Publicerad 9 september 2010 | Inga kommentarer ännu

När jag var klar med manuset till ”Jävla skitsystem!” pratade jag med flera olika förlag. Management-förlaget sa ”intressant, men vi ger inte ut IT-böcker”. IT-förlaget sa ”intressant, men vi ger inte ut management-böcker”.

Någonstans uppstod frågan: behöver man egentligen ett förlag idag?

”Jävla skitsystem!” blev istället en kanske modernare typ av bok: utan förlag, digitalt tryckt, leverans on demand … och författaren har möjlighet att följa i realtid hur boken säljs. (Traditionella förlag redovisar ofta säljsiffror med ett års fördröjning eller mer.)

Leverantören bakom detta heter Publit. Där kan man läsa mer om hur det funkar; på Publits blogg finns också en intervju med mig.

En av de intressanta visionerna bakom Publit är att ur ett och samma original kunna generera både en tryckt bok, en e-bok och en ljudbok, med en till största delen automatiserad process.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera