Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Filmade föreläsningar

Publicerad 15 november 2010 | Inga kommentarer ännu

I förra veckan (11 nov) föreläste jag på SiteVisions seminarium om användbarhet och tillgänglighet på Rival i Stockholm. Föreläsning filmades (med en hyfsad kamera och hyfsat ljud) och ligger ute på Bambuser, för den som vill se.

Bild från föreläsningen för SiteVisionFöreläsningen är uppdelad på två klipp: de första tolv minuterna (så när som på inledningen, som inte fastnade, så ni ser inte vad alla skrattade åt). Därefter den dryga resterande halvtimmen; efter mitt inslag kommer fler föreläsare i samma klipp.

Från föreläsning på Malmö Allmänna Högskola, 29 oktÄven föreläsningen för informationsarkitekts-eleverna på Malmö Högskola från slutet av oktober finns på Bambuser. Den filmades med mobiltelefon och därför av lite enklare kvalitet. Även den har en första del, och en andra del – i den andra delen talar jag mer detaljerat om tre slags design.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera