Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Obegripligt schema

Publicerad 11 november 2010 | Inga kommentarer ännu

Schemat visar att i onsdags hade fy060f-20102-ct257 nzbnt10htenm med tsanto

Här är ett exempel på det s.k. schemaläggningssystem som drabbat högskolor runt om i Sverige – bland andra Malmö och Gävle och Jönköping. Klicka på bilden så kan du se en stor version av bilden.

Schemat visar alltså att i onsdags hade fy060f-20102-ct257 nzbnt10htenm med tsanto.

Vad kan man säga? Att detta tyvärr är ett tydligt exempel på en grovt bristfällig informationsdesign. Jag lider med de studenter och lärare som tvingas hantera detta varje dag. Konsekvenserna är slöseri med energi, tid och slutligen förstås pengar.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera