Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Vårdfokus: ”I den här boken får du upprättelse”

Publicerad 1 november 2010 | Inga kommentarer ännu

Vårdfokus, tidning för 110 000 sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, barnmorskor och röntgensjuksköterskor, har en mycket positiv recension av boken i nr 10/2010:

”Hör du till dem som tänker att det är du som inte förstår när datorn inte gör som du vill? Eller som tycker att instruktionen till det nya journalsystemet är svår att förstå? I den här boken får du upprättelse.”

Recensenten finner också humor i boken:

”Boken är också rolig. I stunder då man bara vill kasta ut datorn genom fönstret och gå hem är det skönt att kunna bläddra fram en lämplig sida och känna igen sig — och skratta. Men den verkliga behållningen av boken är budskapet till läsaren: Säg ifrån och ställ krav.”

Detta var recension nr 7. Läs alla recensioner här.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera