Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

UNT: Dåliga datasystem ger dåligt dataresultat

Publicerad 23 januari 2011 | Inga kommentarer ännu

”Du kanske inte märker det direkt. Men ett tag efter att det nya datasystemet installerades på din arbetsplats känns det som att du tillbringar mer och mer tid framför datorn. Det kan handla om att du måste göra 25 rörelser med datormusen för att registrera en kund eller knappa in jättelånga koder i hänvisningssystem när du ska gå på lunch.”

Jag är lite efter här: men Upsala Nya Tidning hade en artikel den 28 dec med rubriken Dåliga datasystem ger dåligt dataresultat.
Klipp från UNT.se

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera