Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Moment 44

Publicerad 24 februari 2011 | Inga kommentarer ännu

Tommy försöker studera på en högskola som tidigare förekommit i dessa spalter:

”Första hindret: e-postsystemet är utbytt sedan jag pluggade senast, så mitt gamla lösenord fungerar inte. Försöker skapa ett nytt e-postkonto, men det går inte heller, eftersom jag redan finns som användare i systemet. Klickar på länken för att få ett nytt lösenord, vilket fungerar. Problemet är bara att det nya lösenordet till e-postsystemet skickas till – ja, du har redan gissat det – den mailadress som jag inte kommer åt eftersom jag inte har lösenordet.
Moment 22 gånger 2, (3 nov 2010)

Detta och följande problem löste sig så småningom – men är ett bra exempel på hur vi i vardagen tvingas hantera allsköns onödiga friktioner.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera