Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Alla utvecklare jobbar i supporten!

Publicerad 2 maj 2011 | 1 kommentar

Hudiksvall ... hemmabas för Monitor
I förra veckan hälsade jag på hos Monitor i Hudiksvall.

Monitor är ett svenskt affärssystem för små och medelstora företag, framför allt tillverkningsindustri. Och sannolikt ett av de bättre. Det är det enda affärssystemet som blivit certifierat av användare (via UsersAward).

Vad som framför allt imponerade på mig vid besöket var att samtliga medlemar i utvecklingsteamet också turas om att sitta i supporten. Det betyder alltså att alla utvecklare har regelbunden direktkontakt med riktiga användare, och får höra om deras erfarenheter och problem.

Och det är i allmänhet ett riktigt bra recept för att bygga ett bra system. (Och naturligtvis ganska svårt om man har utvecklarna i Bangalore …)

PS: Ytterligare ett skäl till att gilla Monitor är t.ex. att de har infört vinstdelning för alla anställda.

Kommentarer

En kommentar to “Alla utvecklare jobbar i supporten!”

 1. Bola
  3 maj 2011 @ 17:33

  Tycker att funkar bra, har varit iväg på ett parkurser som håller hög standard.

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera