Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”Boken är lysande”

Publicerad 4 augusti 2011 | 3 kommentarer

Christian Dahlqvist har skrivit en mycket positiv recension på sundhult.com:

”För mig som arbetar på ett företag där vi bygger system med gränssnitt mot användare tycker jag boken är lysande. Den påvisar hur viktigt det är att lägga fokus på effekterna av funktionerna som man placerar i ett system, än tvärtom (funktioner som ger effekter, kanske oönskade, för användaren).

Är det så att du står i begrepp att köpa in ett system, eller ännu bättre arbetar med att skapa system ska du läsa denna. Inte bör, utan ska.
Är det du som bygger Jävla skitsystem? (2 aug 2011)

Christian ser också likheter med Johan Langes LUCK-koncept för hållbart lederskap. Läs mer om det på luckkoncept.com eller se Johan prata filmerna som Christian har lagt ut.

Detta var recension nr 16. Läs alla recensioner här.

Kommentarer

3 kommentarer to “”Boken är lysande””

 1. En koppling mellan LUCK-konceptet och boken “Jävla skitsystem”? « Johan Lange's view on…
  6 augusti 2011 @ 12:43

  […] Christian Dahlqvist (@sundhult) har recenserat boken “Jävla skitsystem” – en lysande bok som handlar om hur undermåliga IT-system påverkar vår vardag. Christian pekar […]

 2. johan lange
  6 augusti 2011 @ 13:17
 3. Jonas Söderström
  12 augusti 2011 @ 15:27

  Tack Johan & Karin för länk!

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera