Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Hej så länge, undercover boss

Publicerad 25 augusti 2011 | Inga kommentarer ännu

Jo, det är amerikanskt och sentimentalt och vinklat mot individuell välgörenhet, och visst är medarbetarna från golvet utvalda för att vara hjärteknipande i tv. Men amerikanska ”Undercover boss” är i alla fall fascinerande, inte minst för att det faktiskt visar verkligt arbete. Och för att se hur genuint förvånade cheferna blir när de ser hur planer, direktiv och system fungerar i verkligheten. Som när Kim Schaefer, VD för spa-kedjan Great Wolf Resorts, får insikt om hur lång tid det tar att hantera datasystemet vid biljettkassan:

chefen för spa-kedjan försöker hantera receptionens datasystem

I slutet av det avsnittet får vi också se hur Schaefer, när hon rapporterar för sin ledningsgrupp, faktiskt ger någon i uppdrag att fixa systemet så det går snabbare.

omslag till boken undercover bossOm man inte kan vänta till den kommande säsong 3 – eller om man bara gillar böcker mer än tv – finns serien nu också som bok. Här finns referat av första säsongens avsnitt plus ett kapitel om hur showen togs till USA (originalidén är brittisk). Finns t ex på Bokus. Finns också som ljudbok.

(Och när UC nu finns i Norge – när kommer den svenska versionen?)

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera