Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Lösenord: det finns ett bättre sätt än det här

Publicerad 10 augusti 2011 | 1 kommentar

xkcd om lösenord
Randall Munroe på XKCD förklarar varför de lösenord vi tvingas skapa är dåliga på flera sätt, och ger ett mycket bättre förslag.

Kommentarer

En kommentar to “Lösenord: det finns ett bättre sätt än det här”

 1. Hasse Freij
  28 september 2011 @ 22:34

  För den som är intresserad så finns det en del matnyttigt på https://www.grc.com/haystack.htm om hur krångliga lösenord behöver vara (eller inte vara). Läs gärna hela texten, annars kan man lätt (och felaktigt) dra slutsatsen att ett lösenord blir jättebra bara för att man lägger till 10 punkter i slutet.

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera