Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Välkommen tillbaka! Jobbat under semestern?

Publicerad 8 augusti 2011 | Inga kommentarer ännu

Måste till kontoret mitt i sommarledigheten för att byta lösenord på mejlen - läst på twitter sommaren 2011
Semestern slut? Välkommen tillbaka!

Hoppas du fick vara ledig. På en del ställen – som hos Mange ovan – måste man ta sig in till kontoret mitt i sommarledigheten, eftersom man måste byta lösenord på mejlen.  Om lösenordet går ut, kan man inte längre komma åt att byta till ett nytt. Och byta går bara att göra inom kontorets väggar …!

Läs mer: Nästan hälften av tjänstemännen uppger att de arbetar under semestern för att slippa en hög arbetsbelastning när de kommer tillbaka till jobbet, enligt en undersökning av Unionen.

Fler notiser om lösenords-galenskaper här på bloggen

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera