Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Hur skulle bra IT i vården kunna se ut?

Publicerad 27 september 2011 | Inga kommentarer ännu

Varför är så många IT-system i vården så dåliga? Vad vill patienterna egentligen ha? Och hur skulle riktigt effektiva IT-stöd för vården kunna se ut? (Hint: då handlar det inte om journalsystem …)

Berätta, doktorn, är det allvarligt?torsdag 29 sep, klockan 17 ska jag försöka prata om det på en debatt i Stockholm. Platsen är Restaurang Publik, tredje våningen i PUB-huset vid Hötorget i Stockholm. Kom direkt efter jobbet!

Andra som deltar är Anna Stolt från Apoteket.se, Kerstin Beckman från OmVård.se, Marie Eliasson från Inera, Elin Axelsson från Antrop och Bengt Sandblad från Uppsala Universitet.

Det hela är ett arrangemang av Sveriges Tvärvetenskapliga Intresseförening för Människa-Datorinteraktion (förkortas STIMDI). Lite mer info finns på STIMDIS Stockholms-sidor.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera