Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Vad vill patienterna EGENTLIGEN veta?

Publicerad 29 september 2011 | 1 kommentar

Under våren gjorde vårt team från inUse nästan 50 djupintervjuer i vården – både med vårdgivare och vårdtagare. Vi pratade med äldre, unga, anhöriga, med ”normalfriska” och kroniskt sjuka.

Vi frågade inte ”skulle du vilja ha tillgång din journal”? Istället frågade vi saker som ”Vilken information kring din sjukdom har varit viktig för dig? Vilka vårdkontakter har du varit nöjd med? Varför?”

Det visade sig att flera av patienterna svarade nästan ordagrant samma sak. Alla svaren tillsammans gav en tydlig bild av vilken typ av information som faktiskt betyder något för patienterna.

Om du kommer på STIMDIs paneldiskussion ikväll, kl 17 i Restaurang Publik i PUB-huset vid Hötorget i Stockholm, ska jag berätta vad det var. Och jag kan också berätta vad de patienter vi träffade som fått läsa sina journaler tänkte.

Uppdatering: Här kommer svaret – Recept för bättre vård: vad patienterna egentligen vill veta.

Kommentarer

En kommentar to “Vad vill patienterna EGENTLIGEN veta?”

 1. Nils Olof
  19 oktober 2011 @ 8:28

  Så här långt efteråt, finns någon möjlighet för oss som har Stockholm på säkert avstånd att få ta del av vad som kom fram vid diskussionen?

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera