Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”Mer extrem än den taylorism Taylor själv förespråkade”

Publicerad 11 oktober 2011 | Inga kommentarer ännu

Med modern teknik kan medarbetares prestationer kontrolleras på ett sätt som var otänkbart på Taylors tid (…) Man kan fråga sig om inte taylorismen i modernt management rentav är mer extrem än den taylorism Taylor själv förespråkade.
Var och en är sin egen organisation, SvD 10 okt 2011

Understreckare i SvD av Karin Brunsson om Taylor (som jag skriver om kapitel tre av boken) och den samtida, men mindre kände managementtänkaren Henri Fayol.

Mer om Fayol på engelskspråkiga Wikipedia.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera