Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”Borde läsas av varenda IT-projektledare …”

Publicerad 11 november 2011 | Inga kommentarer ännu

Tidningen Projektvärlden ger i sin recension boken betyget ”5 böcker av 5 möjliga – strålande”:

”Ett lyckat projekt är ett som levererar resultat i enlighet med målen, på rätt tid och till rätt kostnad. Om målen i sig var bra eller dåliga är inte projektledarens sak att ta ansvar för, så brukar jag resonera. Men ställd inför de totala katastrofprojekt som presenteras i den här boken, får man sig en tankeställare.

När verksamheten, som skulle underlättas av IT-projektet, istället helt kollapsar vid driftsättningen, faller även en skugga över projektledaren. (…) När det krävs 18 steg för att ändra 1 siffra i en teknisk manual, då ekar det lite tomt att hävda att ”vi höll tidplanen” (vilket man förstås ofta inte heller gjorde…).”
Jävla skitsystem i Projektvärlden, 4/2011

Projektvärlden ges ut av Svenskt Projektforum, en förening för projektledare i alla branscher. ”Hela tiden dras man med i läsningen av ett enkelt och rättframt språk och att det är så härligt när någon äntligen skriver samlat om det här”, skriver recensenten, och fortsätter:

”[Den] borde verkligen läsas av varenda IT-projektledare. Ja, sätt den i händerna på varenda IT-student på våra högskolor så att även blivande beställare, IT-säljare och programmerare får förståelse för de digitala arbetsmiljöproblem de kan skapa.”

Detta var recension nr 19. Läs alla recensioner här.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera