Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Arbetsmiljöproblem i realtid

Publicerad 13 december 2011 | Inga kommentarer ännu

Bild av en lärares statusrad på Facebook: ÄR OTROLIGT STRESSAD över betygssättningen. Det fungerar uruselt. Finns det någon som lyckats? Kan jag få skriva dem på papper? Jag kan hålla med det själv.

Uppsnappat sent på tisdag kväll: så här ser IT-stress ut i realtid. En lärare i en kommun i Mellansverige kämpar desperat med att försöka skriva in betygen i skolans IT-verktyg (en så kallad utbildningsplattform), och ”det fungerar uruselt”. Hon har försökt sedan i söndags, och snart finns ingen tid kvar för att lösa uppgiften. Kommentarer från kollegor visar att hon inte är ensam om problemen. (Klicka på bilden för att se den i full storlek).

(Namn och profilbild ändrade av integritetsskäl.)

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera