Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Nu finns ”Jävla skitsystem!” som e-bok

Publicerad 23 december 2011 | 1 kommentar

Bild på bokens omslag på en mobiltelefon-skärm
Nu finns boken att ladda ner som e-bok, i formatet epub.
Du kan hitta den hos muntligt.se (som var snabbast ut!), hos Bokus, hos Billingska, eller här på sajten. (Fler nätboklådor tillkommer efter hand.)

I e-boken har jag lagt till ett par stycken om begreppet ”teknikstrul” i avsnittet Prata klarspråk! i kapitlet Börja här: Tre förutsättningar. I övrigt har jag bara rättat några småfel, lagt till ytterligare en bild på ett dåligt gränssnitt, och bytt plats på några bilder så de funkar bättre med sammanhanget. Länkar till källor är uppdaterade.

Du behöver en eboksläsare för att läsa boken i din mobiltelefon, pekdator eller dator, eller en särskild läsplatta. Det finns många att välja på. I iPhone och iPad funkar iBooks. (Lite frustrerande med utbudet av läsprogram är att boken kan se ganska olika ut i de olika programmen …)

Kommentarer

En kommentar to “Nu finns ”Jävla skitsystem!” som e-bok”

 1. Ann-Katrin
  20 januari 2016 @ 18:28

  Hade varit fantastiskt bra om i alla fall eboken fanns att köpa även via Amazon. För oss som bor i resten av världen (läs överallt utom i Sverige) och för alla oss som använder Kindle för att läsa utan att kosta miljön för mycket är det inte speciellt effektivt eller önskvärt att behöva skaffa sig ett separat konto på en site som man med största sannolikhet aldrig kommer att använda igen. Känns inte bra vare sig system/säkerhetsmässigt sett – vi registrerar våra uppgifter alldeles för ofta på alldeles för många ställen, och det är alldeles får många klåfingriga IT-administratörer utan en aning om IT-säkerhet ute i världen – eller som sagt, speciellt effektivt.

  Att behöver hålla på att konvertera, det känns bara dumt och jag vet inte ens om det är möjligt med vattensstämplade böcker – men jag har ingen lust att betala för att chansa om det inte funkar. Och läsa på datorn? Jo, tjena.

  Finns det några planer på att göra eboken tillgänglig även för Kindle? Vi är rätt många som talar svenska men som bor på annan plats.

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera