Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Länkar om användbarhet och arbetsmiljö: v 31-32

Publicerad 14 augusti 2012 | Inga kommentarer ännu

Komiskt. Eller tragikomiskt. Eller: undrens tid är inte förbi?
Det är 2012, och SAP startar ”a pilot [!!!!!] program that addressed usability”: SAP Owns Up to Usability Problem, CIO Journal.

biljetter till London-OSOS var väl lyckat. Men det var tydligen inte lätt att få tag på biljetter: The Worst Website Ever Made? Usability Hell of London2012 Olympics Ticketing (Usability Hell, 31 juli).

”Egentligen borde varje platsannons där ordet stresstålig finns med föranleda en omedelbar arbetsmiljöinspektion”, skriver Frances Tuuloskorpi på Du ska vara klämtålig! (12 aug).

Det diskuteras också på StackExchange: Why do some job posts say “high pressure environment”?

”Vi trodde aldrig att det skulle vara så bra och att det skulle underlätta vårt arbete som det har gjort.” Förskola och BB ser vinster med Facebook på jobbet (suntliv.nu, 10 aug).

Varför har Marsbilen Curiosity bara en 2-megapixel-kamera? ”The biggest factor was the specifications being fixed as far back as 2004”. Inte så agilt, med andra ord. Mars rover camera project manager explains 2MP camera choice, Digital Photography Review (8 aug).

En sär skriven upp maning, från en p automat i Gustavs berg, Stock holm.

Tipstack till: @jmjobring, @peterkz_swe, @johanjortso med flera.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera