Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Om menyer i InternetWorld

Publicerad 23 september 2012 | Inga kommentarer ännu

”Svårt att hitta information” är ett av de vanligaste klagomålen på den digitala arbetsmiljön.
Och i många webb- eller intranätprojekt lägger man ner väldigt mycket arbete på att utforma bra meny-system. Det har blivit något av själva emblemet för webbsajter.

Senaste numret av Internetworld har en artikel om menyer (ännu inte tillgänglig på nätet). Och visst bör man försöka göra menyerna så bra som möjligt. Men som intervjuad expert framhåller jag också att man nog borde lägga mer kraft på att städa i innehållet, och kanske något mindre på menysystemet.

”- Släng bort material, säger [Jonas Söderström]. (…) De flesta sajter har många sidor som får få eller inga besök varje år. Ta helt enkelt bort det som inte intresserar besökarna. Det är en mer radikal och användarorienterad lösning än att försöka hitta en perfekt navigation bland för mycket skräp.”
Nu tar jättemenyerna över, Internetworld 4/2012

Ur Internetworld 4 2012

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera