Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Är det utvecklarnas fel? Ofta inte.

Publicerad 5 mars 2013 | Inga kommentarer ännu

Johan på InUse gillar våra testsändningar av #jslive (fast som podcast, tror jag).

En sak vi pratade om var att man inte kan skylla dåliga system eller dåliga gränssnitt bara på utvecklarna. Just det blev en intressant diskussion borta på Inuseful: Skyll inte på utvecklarna när gränssnittet är dåligt.

Har du idéer om andra saker vi borde ta upp? Tweeta frågor och förslag på ämnen med hashtaggen #jslive eller till mig på @jonas_blind_hen. Funkar också live under sändningen på fredag eftermiddag (8 mars).

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera