Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Nu på norsk – drittsystem!

Publicerad 4 oktober 2013 | Inga kommentarer ännu

”Kløften bare øker mellom de tjenestene, nettstedene og applikasjonene vi tilbys som forbrukere, og de systemene vi må bruke i arbeidslivet. På smarttelefoner og på nettet er det ingen mangel på systemer og verktøy som er elegante, innbydende og enkle. Og utviklingen går uhyre raskt.
I arbeidslivet, derimot, ser mange av programmene fremdeles ut som om det skulle vært 1995 eller enda tidligere. Det er novembergrå skjermer med trøstesløse kolonner; felt og etiketter er stablet oppå hverandre.”
Så låter det när boken nu i oktober kommer på norska, på Spartacus förlag.
omslag för norska utgåvan jaevla drittsystem
Nästa vecka åker jag til Oslo för intervjuer – och för att prata på IXDA Meetup.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera