Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Hjälp: borttappad artikel

Publicerad 8 januari 2014 | 2 kommentarer

Nu behöver jag lite hjälp!

För en tid sedan fick jag ett mejl med en kopia av en artikel (från en papperstidning) från rätt länge sedan. Den handlade om utvecklingen av ett tidigt e-journalsystem i Sverige, skriven av en som var med. På ett oerhört framsynt sätt beskrev författaren hur man kunde förvänta sig att olika intressegrupper vid sidan av läkarna – som utvecklare, politiker, administratörer – i framtiden skulle ge sig på det ursprungligen enkla och användar-centrerade systemet, och komplicera det för sina egna syften – och hur det gällde att försöka hålla emot.

Mitt problem nu är att jag inte för mitt liv kan hitta den. Och jag minns inte vem som skrev den, vem som skickade den till mig, var den varit publicerad …

Ringer detta någon klocka? Är det någon som känner igen det här på beskrivningen, och kan hjälpa mig att hitta tillbaka till den??

Kommentarer

2 kommentarer to “Hjälp: borttappad artikel”

 1. Charles Morrall
  5 februari 2014 @ 21:18
 2. Jonas Söderström
  6 februari 2014 @ 5:52

  Tack Charles! Det där är en bra historieskrivning … men nej, det var en annan artikel jag letar efter.

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera