Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Uppdrag: en vettig och säker digital arbetsmiljö

Publicerad 11 augusti 2015 | Inga kommentarer ännu

Jag är otroligt imponerad och stolt över mina kollegor på InUse som bygger en vettig digital arbetsmiljö för trafikledarna på röda linjen i Stockholms tunnelbana.
artikel i ingenjörskarriär om projektet

När antalet skärmar i ledningscentralen började växa över alla bräddar insåg SL att något radikalt måste göras. Uppdraget gick till mina kollegor Rebecca Hallqvist och Fredrik Andersson. I artikeln i Arbetarskydd kan man läsa om hur de gått tillväga.

Jag är särskilt imponerad av helhetssynen: att de även tänkt på att designa den nya ledningscentralen så att städarna kan komma åt att städa!

prototyp för ny ledningscentral

En utförligare beskrivning av arbetet finns på InUse-bloggen: En hållbar arbetsmiljö för SLs trafikledare.

(Nedre bilden: Fredrik Andersson)

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera