Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Ny krönika i sjuksköterskornas facktidning

Publicerad 5 september 2015 | Inga kommentarer ännu

Hur kan det få förekomma? Tusentals 
anställda vid landstinget Västernorrland har inte fått 
ut den lön de skulle ha, i flera månader. 
De anställda har varit beredda att polisanmäla landstinget för bedrägeri, för förlorade inkomster. Jag har tagit det som utgångspunkt för en krönika i Vårdfokus, sjuksköterskornas facktidning.

Krönika i vårdfokus

”It-system, däremot, blir inte dåliga för att de oturligt smittas av något osynligt. Det beror på att man medvetet struntat i kända och effektiva metoder för hur de ska utvecklas och införas, och beprövad erfarenhet för hur man minimerar risker och skadeverkningar.


Den kunskapen är visserligen yngre än kunskapen om vaccination, men har ändå gott och väl 40 år på nacken.
”

Läs hela på Inga barnsjukdomar (2 sep 2015).

Min förra krönika i Vårdfokus, i våras, hette Administration är en gas och handlade om att inte sträva efter att förenkla administrationen.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera