Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Seminarium och rapport om digital arbetsmiljö – 1 dec på Arbetsmiljöverket

Publicerad 27 november 2015 | Inga kommentarer ännu

Fast digitala system – datorer och en mängd andra produkter och tjänster – sedan många år har varit helt dominerande som verktyg i arbetslivet, har inte Arbetsmiljöverket tagit sig an frågan. Den enda föreskrift som finns på området är en om bildskärmsarbete, från 1998 – som sedan länge är omsprungen av utvecklingen.

Men! Äntligen har man börjat hämta in eftersläpningen på området digital arbetsmiljö.

På tisdag den 1 december lägger man fram en första rapport, en kartläggning av kunskapsläget kring digitala arbetsmiljöproblem i arbetslivet. Rapporten presenteras på ett seminarium i Stockholm, kl 13-16. Anmäl dig om du vill lyssna!

Innehållet i rapporten kommer att presenteras av forskarna Bengt Sandblad och Jan Gulliksen. Representanter för fack och arbetsgivare kommer att komma med synpunkter, liksom ordföranden i riksdagens arbetsmarknadsutskott, Raimo Pärssinen.

Jag kommer att fungera som moderator och leda debatten. Välkomna att lyssna!

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera