Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Jo, datorstrul är en generationsfråga – men inte som du tror

Publicerad 13 augusti 2010 | 1 kommentar

Rätt ofta får jag frågan:
– Men är inte det här en generationsfråga? De unga nu kan ju hur mycket som helst om datorer. Att en del gamlingar har svårt att fatta nya datasystem är väl inte så konstigt, men ungarna är ju uppvuxna med det?

Men så enkelt är det inte. Läget är snarast det motsatta. Den generation som nu är van vid smarta, enkla och snygga system på nätet. Tänk Facebook, Bilddagboken, Stardoll, … De kommer inte att acceptera att komma in i ett arbetsliv där systemen ser ut som det nedan; en ganska representativ bild för arbetslivssystem idag:

Grå skärm från typiskt arbetslivssystem

Kommentarer

En kommentar to “Jo, datorstrul är en generationsfråga – men inte som du tror”

 1. ”Hur ser IT-avdelningen ut 2025?” : Jävla skitsystem!
  12 juni 2011 @ 10:22

  […] förresten också gärna med inlägget Jo, datorstrul är en generationsfråga – men inte som du tror. Kategori: […]

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera