Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Västerviks-Tidningen: ”Boken borde läsas av alla arbetsgivare och IT-utvecklare”

Publicerad 8 september 2010 | 1 kommentar

Västerviks-Tidningen är, så vitt jag kunnat se, först ut att recensera boken – en mycket uppskattande recension under rubriken SkIT-systemen på jobbet (7 sep 2010). Eva Johansson skriver:

Från allra första början känner jag igen det som Jonas Söderström skriver om. Trilskande IT-system. Vi är så vana vid detta, och ändå blir vi lika frustrerade och irriterade varje gång.
Eller hur?
Har du tänkt på hur dålig den digitala arbetsmiljön faktiskt ofta är? Långa väntetider med sega system, dialogrutor och felmeddelanden man inte förstår, för många valmöjligheter, för många moment som gör enkla arbetsuppgifter svåra, svårbegripliga ikoner. Med mera.

Eva Johansson berättar också att journalsystemet Cosmics dåliga funktionalitet är ”välkänd på sjukhuset i Västervik”.

Hon avslutar:

Den här boken är en befrielse att läsa. Han ger ord åt det som många av oss knorrar om och svär över vid våra skrivbord dagligdags. Och han skriver flyhänt och begripligt, med ett högst användarvänligt språk.

Boken borde läsas av alla arbetsgivare och IT-utvecklare. För här finns svaren också, lösningarna på problemen. Det vill säga att låta användarna vara med i utvecklingen av nya system. Tänk så bra det skulle kunna bli då.

Detta var recension nr 1. Läs alla recensioner här.

Kommentarer

En kommentar to “Västerviks-Tidningen: ”Boken borde läsas av alla arbetsgivare och IT-utvecklare””

 1. Eva
  8 september 2010 @ 21:43

  Oj! Blev jag först? Jag gillar verkligen boken och kände verkligen igen mig. Mina arbetskamrater som läst recensionen förstod precis vad jag menade.
  Hälsningar,
  Eva

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera