Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”I would make it mandatory reading”

Publicerad 22 maj 2011 | Inga kommentarer ännu

”I think this is one of the most important books written about IT-systems and the problems they can bring on a personal level for the people who forced to using them. Too bad is is not translated to English (yet?).”
Jävla skitsystem!, 23 feb 2011

Ulrik Eklund has written a short but very favourable review in English, at his blog Managing Automotive Software Architectures. Ulrik is working on his PhD in the Software Engineering Division at the department of Computer Science & Engineering at Chalmers University of Technology:

”It systematically lists 8 major stress factors and what can be done about them. Not all are caused by ignorant developers…
I think it is very valuable to read for people developing systems, so much I would make it mandatory reading for students in software engineering, if only it was published in English.”

(Well, there’s unfortunately no English translation imminent. But I’ve had several request, so I’m investigating the possibilities.)

Detta var recension nr 15. Läs alla recensioner här.
This was review #15. Read all reviews here (in Swedish).

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera