Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”Hur ser IT-avdelningen ut 2025?”

Publicerad 12 juni 2011 | Inga kommentarer ännu

”Vi har precis avslutat paneldebatten där jag representrerade ’den nya generationen’, som ställer krav och har förväntan på företagen att tekniken ska finnas på plats och att det bara ska funka.

Det var med andra ord känslan av att IT-avdelningen är (eller har varit) en bromskloss som skulle redas ut. Är det så, eller bara ett mindset? Hur kan man släppa kraften fri att verka och göra skillnad i en värld där teknik och säkerhet är så viktiga faktorer? Hur ser IT-organisationen ut år 2025?”
Är IT en bromskloss?, 26 maj 2011

Intressanta reflektioner från Therese Reuterswärd (aka TrulyTherese), bland annat med utgångspunkt från min föreläsning på Disruptiv Change.

Jämför förresten också gärna med inlägget Jo, datorstrul är en generationsfråga – men inte som du tror.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera