Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

API till Stockholms Lokaltrafik för bättre information

Publicerad 13 september 2011 | Inga kommentarer ännu

Nu har Stockholms Lokaltrafik lagt ut sajten Trafiklab, för att göra APIer till trafikinformationssystemen tillgängliga och för att uppmuntra till utveckling och diskussion om vad man kan göra.

Fördelarna med att öppna upp för externa utvecklare är ju att utvecklingen kan gå snabbare, och att det kan skapas ett konkurrenstryck för de tjänster som systemen kan hantera, vilket i sin tur kan leda till bättre service till medborgarna.

Några av det tekniska fördelarna med öppna APIer förklarar Andreas Krohn bra i bloggposten Hur ett API överlever en snöstorm på sajten.

Tidigare i år argumenterade jag för att myndigheterna måste öppna sina system.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera