Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Ett gott exempel: iZettle

Publicerad 29 december 2011 | Inga kommentarer ännu

bild på izettle-applikationen på en mobiltelefons skärm
Jag har kört betalningsprogrammet iZettle i ett par månader nu. Framför allt när jag är ute och föreläser, och folk vill köpa ett ex av boken direkt på plats.
Den fungerar verkligen klockrent – och folk blir glada av att använda den! Då brukar jag säga ”Tänk om ditt ekonomisystem kunde vara lika snyggt och pedagogiskt – eller hur? Och varför är det inte det??”
Därför är den i sig själv en bra illustration till det jag pratar om: hur många bra system det finns på öppna marknaden, och hur usla många av arbetslivets system är.
Att det dessutom är en svensk uppfinning gör ju inte saken sämre. :)

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera