Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

E-boks-lån, i bistra nyårsnatten :)

Publicerad 3 januari 2012 | Inga kommentarer ännu

Sedan e-boken blev tillgänglig via bibliotekens sajter på juldagen – för 9 dygn sedan – har den lånats 137 gånger. Utan någon reklamkampanj.
Det betyder drygt 15 lån om dagen.

Och om natten. Nyårsnatten förknippas kanske med en annan sorts törst än kunskapstörst. Så ett särskilt hedersomnämnande till den låntagare i Västergötland, som lånade hem e-boken från Skövde stadsbibliotek klockan 01.23 på morgonen den 1 januari.

Och kanske ett ännu större hedersomnämnande till den Gävlebo, som kände ett starkt behov av att läsa boken klockan 04.25 på nyårsdagens morgon.

Jag kan bara säga: wow! :)
Loggen över lån av eboken visar flera lån redan under nyårsnatten
(Fotnot: loggen visar inte låntagarnas identitet, bara tid och plats för lånet.)

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera