Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Ny teknik förenklar …

Publicerad 7 mars 2012 | Inga kommentarer ännu

Ny teknik förenklar oerhört de sätt på vilka vi kan göra saker krångligare för oss själva.

Min översättning av Tully Hansens sentens “Technology radically simplifies the ways we can make things harder for ourselves.”

Jag tycker den här bilden passar här:
En dörr med lapp som förklarar att man öppnar dörren genom att använda handtaget och trycka
Kanske är det ett tecken på hur krångligt världens grundläge nu har blivit, att man måste sätta upp lappar som visar hur den här dörren faktiskt ska hanteras – nämligen genom att helt enkelt trycka på handtaget. (Originalinlägget hette Konsten att öppna en dörr.)

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera