Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Låt andraklassare designa!

Publicerad 25 december 2012 | Inga kommentarer ännu

Johan Berndtsson på inUse, som också ansvarar för wikin/facebooksidan Användbarhet i praktiken, böjer i tid:

’Designa ett ritprogram som till och med vuxna kan använda.’ Det var uppgiften som andraklassarna fick lösa på en skola som jag besökte idag. Otroligt härligt att se deras kreativitet och energi – och underbart att alla i kör svarade ja på frågan om de kan tänka sig att jobba med att designa datorprogram när de blir stora. Förstärkning är på väg! =)”

Det är nog bra om barn lär sig att koda redan i lågstadiet, som till exempel Johan Ronnestam framhåller – men minst lika viktigt att de också får formge!

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera