Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Designa som Apple

Publicerad 6 januari 2013 | Inga kommentarer ännu

Människor har oerhört dåligt tålamod med att göra saker som man känner inte hör till ens verkliga arbete – framför allt med administration som upplevs som onödig.
Ska man få människor att faktiskt göra sådana saker frivilligt – i tid, utan att fuska, och utan att hota och trakassera dem – räcker det inte att systemen ser ut och funkar någorlunda okej. De måste var über-Apple-snygga, Steve-Jobs-perfektionistiska för att man verkligen ska göra det.

Så här kommer lite passande råd från Minute MBA: Five rules for designing like Apple.

Episode 16 – How to Design Like Apple from Minute MBA by OnlineMBA.com on Vimeo.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera