Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Beundra våra härligt rykande skorstenar!

Publicerad 24 januari 2011 | Inga kommentarer ännu

Rykande skorstenar på reklamaffisch från trettiotaletJag halkade in på temat ”blind teknikdyrkan” i intervjun i Kunskapskanalen (länk går till UR Play) i kväll. Och här är originalet, affischen jag nämnde, med sotrykande skorstenar som positiv ikon (klicka på bilden för att se en större bild)

Du kan läsa mer om affischen i originalinlägget Beundra våra härligt rykande skorstenar! på Blind Höna (min ursprungliga blogg). Tyvärr finns inte längre sammanställningen av fler 30-talsaffischer längre att ladda ner, så vi kan inte se exemplet på affischen ”konsums korv ser dagen i dagsljus”.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera