Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Hatt läser blogg

Publicerad 11 april 2012 | Inga kommentarer ännu

Även IT-minister Anna-Karin Hatt gillar en god historia:

Anna-Karin Hatt”Det påminner mig om en historia från årets början som verkar otrolig, men som faktiskt är sann, i alla fall enligt bloggen med det i sammanhanget mycket passande namnet javlaskitsystem.se.
Ett sällskap hade bokat bord på en italiensk restaurang i Norrköping…” [min länkning]
Digitaliseringens möjligheter måste gälla alla, 29 mars 2012

Anna-Karin Hatt framhåller ofta och gärna digitaliserings möjligheter. Det är bra. Det man kunde önska är väl en liten bit uppmärksamhet också åt de problem som finns, och som återstår att lösa (tips: följ länkarna i den här meningen).

Digitaliseringens goda möjligheter ska självklart komma alla till del, som Hatt framhåller i talet ovan. Lika självklart borde det vara, att digitaliseringens nackdelar inte ska behöva drabba någon.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera