Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Provtrycket ser bra ut!

Publicerad 27 juli 2010 | Inga kommentarer ännu

Tre uppslag ur provtrycket på boken. Jag håller nu på att föra in de sista kompletteringarna och ändringarna … i början av augusti ska den kunna beställas. (Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.)

Åtta skäl till varför användarna är stressade - del ett i boken "Jävla skitsystem!"I boken listar jag åtta skäl till varför – och hur – dåliga datasystem stressar användarna.


Vaksamhetens pris - ett kapitel i boken "Jävla skitsystem!"”Vaksamhetens pris” är ett begrepp jag använder i boken. Det handlar om den tid som går åt för att sköta om själva systemet – t ex behörigheter och virusuppdateringar. Inte sällan äter det upp en betydande del av den effektivitetsvinst man tänkt sig göra. Och: det är inget man berättar för användarna i förväg att de nu måste ägna sig åt, också.


Så skapas mänskligare datasystem - ett kapitel i boken "Jävla skitsystem!"Den första delen i boken är en diagnos över problemen. Den andra – ”Så tar vi tillbaka kontrollen” – handlar om hur man kan försöka göra det bättre. Den är riktad både mot användare, beslutsfattare och i någon mån utvecklare.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera