Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Tips: Skriv manualen först!

Publicerad 30 augusti 2010 | Inga kommentarer ännu

Det börjar komma in lite reaktioner på boken, och på intervjun i CS.

Martin Brixtoft skriver på sin blogg:

Jag har upplevt många IT-projekt, det mest lyckade var när någon fick den lysande iden att skriva manualen först, ANVÄNDARNA skrev manualen. Sen började vi koda. Det var inte min ide, men jag använder den vid varje tillfälle som ges.

Det där är faktiskt en riktigt listig metod, som jag också har använt vid något tillfälle (men inte tar upp i boken). Bra tips – och tack för påminnelsen!

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera