Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”…det har väl de flesta av oss frustrerat morrat vid skärmen”

Publicerad 14 oktober 2010 | Inga kommentarer ännu

Svenska Dagbladets reporter Cecilia Axelsson gör ett mycket positivt referat av boken i sin krönika i Näringslivs-delen:

Dagligt strul och merarbete orsakat av föga användarvänliga program kan säkert bidra till en höjd stressnivå. Men medan den fysiska arbetsmiljön är strikt reglerad och har förbättrats stadigt de senaste decennierna är den digitala arbetsmiljön ofta förbisedd. (…)
Själv datorproffs tycker Jonas Söderström att vi ska börja ställa större krav. Att facklubbarna ska lyfta frågan och att företagen ska inse att bristande effektivitet genom datortrassel kostar pengar. Men då kanske det krävs ett användaruppror först.
(Kassörska – med fyra terminaler, 11 okt)

Detta var recension nr 3. Läs alla recensioner här.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera