Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Arbetsmiljön profilfråga för (s)?

Publicerad 9 november 2010 | Inga kommentarer ännu

”Ta tag i de växande problemen med pressande och slitsamma arbetssituationer”, manar riksdagsledamoten och förra ministern Ylva Johansson det socialdemokratiska partiet i ett inlägg på DN Debatt:

”Jag tror att en majoritet av alla anställda balanserar på gränsen för att klara de allt hårdare kraven på effektivitet och lönsamhet parallellt med minskade resurser. Det är vår tids stora arbetsmiljöproblem som leder till psykisk ohälsa, stress, utslitna kroppar, misstag och att många går hem från jobbet med en känsla av otillräcklighet.”
”Socialdemokratin måste bli ett tydligare alternativ” (DN, 7 nov 2010)

Hear, hear!

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera