Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Hur tänkte de här?

Publicerad 10 november 2010 | Inga kommentarer ännu

Tveksam design
Pelle Sten hittade det här exemplet på (minst sagt) tveksam systemdesign. ”När ni använder mobiltelefonen för att öppna garageporten måste ni avsluta samtalet efter 2 signaler för att porten ska öppnas”. Inte är det alltid så lätt att veta hur många signaler som gått fram?

… och kolla ytterligare ett exempel på lappar för att förklara systemen.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera