Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Egen erfarenhet av digital arbetsmiljö

Publicerad 22 maj 2011 | Inga kommentarer ännu

Morgan Olofsson, programchef på SVTs Rapport, blir ny kommunikationsdirektör på Arbetsmiljöverket. Han har egen erfarenhet av problem med just den digitala arbetsmiljön – och hur man löser dem:

”Vi hade till exempel en ny sändningsutrustning på natten som visade sig ha så mycket tekniska problem vilket skapade en enorm stress i nattgänget. Det slutade med att vi skrotade den i tanken goda tekniken, men som var förödande för arbetsmiljön. Lösningen var en risk- och konsekvensanalys med gruppen som själv fick forma ett förslag. De gjorde det, som chef kunde jag bara se till att de fick möjligheterna att göra det och att det sedan genomfördes.”
Morgan Olofsson går från SVT till Arbetsmijöverket, LO-tidningen, 10 maj 2011

– Jag brinner för de här frågorna, säger han till Journalisten (Morgan Olofsson lämnar SVT, 9 maj 2011).

Grattis till nya jobbet!

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera