Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”… så redigt disponerat, så väl skrivet …”

Publicerad 17 maj 2011 | Inga kommentarer ännu

”Men det verkligt fina med boken är del två: Så tar vi tillbaka kontrollen. Här finns massor med goda råd om hur man ska göra för att undvika de fallgropar som så gott som alla institutioner som installerar nya datasystem faller i. Vad sägs t.ex. om så radikala frågor som ’Varför ska de här arbetsuppgifterna utföras?’ och ’Förlorar vi något på att datorisera verksamheten?’.”

Jag blir stolt och rodnar lite av Mats Dannewitz Linders mycket fina recension i Facköversättaren, nr 2, 2011. (Tyvärr är nätupplagan bara tillgänglig för prenumeranter.)

”Det är så redigt disponerat, så väl skrivet, så på kornet alltihop. Dessutom bra lästips och en gedigen notapparat. (…) Att Jonas Söderströms yrke är ’informationsarkitekt’ förvånar inte en sekund, inte heller att han sägs vara ’den svensk som kommer närmast begreppet webbanvändbarhetsguru’. Det tror jag på!”

Detta var recension nr 14. Läs alla recensioner här.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera