Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Kst, Fin, Vsh och Intupp/Gob

Publicerad 10 augusti 2011 | Inga kommentarer ännu

E-boken är inte tänkt som någon ny upplaga av boken. Innehållet är i princip detsamma: jag har rättat några småfel och gjort några uppdateringar i litteraturlistan.
Men det är lätt att frestas att lägga till nytt. En ny sak kunde jag inte motstå att stoppa in – den här onödigt svårtolkade menyn fråm ett mycket vanligt ekonomisystem:
Kst, Fin, Vsh och Intupp/Gob - obegripliga menynamn

Nu ligger den i kapitlet Usla gränssnitt och dålig interaktion, som komplement till den här, obegriplig på ett annat sätt:
Meny med bara obegripliga ikoner

Kanske kommer det ändå något nytt avsnitt i e-boken. Eller kanske sparar jag det till en kommande andra upplaga, såväl papper- som e-bok. Får se.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera