Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

Bli din egen Steve

Publicerad 7 oktober 2011 | Inga kommentarer ännu

Eva Wieselgren i GP skriver klokt:

Steve Jobs är död. Men det han åstadkom finns kvar. Och du behöver inte vara ett geni för att fortsätta att knuffa tekniken i rätt riktning. (…)
Några timmar innan beskedet om Jobs död kom pratade jag på ett möte med ett kvinnligt nätverk i Mölndal. Det var ett roligt möte med många frågor. En av dem var: Vilken teknik blir stor i framtiden?
Svaret känns extra aktuellt i dag: Det avgörs av oss som använder tekniken. Om vi slutar acceptera dåliga datorprogram och prylar lönar det sig inte att tillverka dem.
Bli din egen Steve Jobs. Du kanske inte uppfinner saker, men när du möter teknik i vardagen – ställ krav. Klaga på programmen på jobbet om de inte är enkla att använda. Gå tillbaka till affären och fråga om prylen du köpt är svår att förstå.
Gå inte med på dåliga kompromisser. Acceptera inte krångel.

Och har du en roll där du kan påverka inköp eller utformning av datorprogram eller teknikprylar: Släpp inte igenom halvdana saker för att du tror att teknik måste vara svår. Säg inte ja förrän du säger: Wow, det här är fantastiskt!
Bli din egen Steve Jobs, GP 6 okt 2011

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera