Jävla skitsystem!

Hur en usel digital arbetsmiljö stressar oss på jobbet – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen

”Sätt boken i händerna på beslutsfattare i din omgivning”

Publicerad 1 november 2011 | Inga kommentarer ännu

Mycket fin recension i tidningen Allmänmedicin, som ges ut av Svensk förening för Allmänmedicin:

”Oavsett vilket förhållande du har till din datorjournal, läs boken för att den är skriven med humor och ger aha-upplevelser på varenda sida. Den fick mig att både småle och gapskratta. Nästa gång jag får anledning att utbrista ”jävla skitsystem” och får lust att kasta ut datorn genom fönstret kommer jag att veta mycket mer om varför det har blivit som det blev och får därigenom stöd för bättre kommunikation med beställare och IT-utvecklare.

Sätt också gärna boken i händerna på beslutsfattare i din omgivning, så kanske de får förståelse för att det är datorsystemen som behöver konstrueras annorlunda, inte medarbetarna som är okunniga och bristfälligt datormogna. Förvisso behöver användarna utbildning för sitt datasystem, men systemet måste vara anpassat till människan, inte tvärtom.”
Digital arbetsmiljö och hur du kan ta kontroll över den. Allmänmedicin, nr 3 2011 (pdf, 56 sidor)

Detta var recension nr 18. Läs alla recensioner här.

Kommentarer

Skriv en kommentar

 • Köp boken

 • Kontakt

  Jonas Söderström
  Jonas Söderström
  Tel: 0760-47 58 47
  Mejl: jonas@kornet.nu
 • Om boken

  “Jävla skitsystem!” är den första boken på svenska – och så vitt känt i världen - som tar upp problemen med dåliga datasystem ur ett konsekvent arbetsmiljöperspektiv. Usla datasystem gör oss frusterade, arga, stressade på jobbet. Ändå är det vanligt att användarna tar på sig skulden - och inte ser att det egentligen är de usla systemen som behöver förändras. Den här boken hjälper dig att känna igen hur datasystemen stressar - och hur vi kan försöka börja ta tillbaka kontrollen.
 • Prenumerera